Det er vigtigt at mærke efter
Familieliv | Selvudvikling | Smerter

Det er vigtigt at mærke efter

7. januar 2019

I onsdags kom jeg hjem efter en helt fantastisk ferie i Thailand. Tre skønne afslappende uger i varmen med min familie – det burde jeg da skrive et indlæg om.

Men der er så meget man “burde” og jeg har efterhånden lært, at det er vigtigt at mærke efter. Mærke efter hvad jeg kan. Hvad jeg har lyst og overskud til. Hvad der fylder mig med glæde og energi. Hvad der er godt for mig. Så det har jeg gjort:

Jeg har mærket efter

Og jeg har simpelthen ikke haft overskud eller lyst til andet end bare at ligge under dynen. Den lange hjemrejse fra Thailand var ekstremt hård ved min krop og jeg har været vildt træt, afkræftet og dårlig 🤢

De mange timer på flyet fik rigtig sat gang i smerterne og al den larm fra alle de andre passagerer gjorde det ikke bedre. Tidsforskel og smertestillende medicin ku jeg heller ikke lige finde ud af 😬 Så da vi endelig landede var jeg fuldstændig rundt på gulvet. Svimmel, fraværende og havde det mega skidt. Og det fortsatte indtil i går, hvor jeg endelig fik det bedre👏🏼

Og nu burde jeg jo så skrive om min dejlige ferie – men

Der er meget jeg burde

Jeg burde være frisk og fuld af glæde og energi efter en skøn afslappende ferie.

Jeg burde spise sundt, så min krop får de rigtige næringsstoffer. Fylde min krop med grøntsager, gode vitaminer og energi.

Jeg burde gå minimum 10.000 skridt hver dag. Lange gåture i naturen og indånde den friske luft.

Jeg burde styrketræne mindst tre gange om ugen, så min krop blir stærkere.

Jeg burde… jep, der er en masse jeg burde 😬 Men jeg har efterhånden lært at lytte til de signaler min krop (og smerterne) sender mig. Mærke efter hvad der er bedst for mig lige nu.

Så der er aftener, hvor vi bare laver en toast eller en frysepizza til aftensmad🍕 Der er dage, hvor jeg kun går 3.000 skridt og ikke kommer ud i den friske luft. Dage hvor jeg springer træningen over. For jeg mærker hele tiden efter.

Det er vigtigt at mærke efter

Inden jeg fik kroniske smerter, tror jeg egentlig aldrig jeg mærkede efter. Jeg drønede bare derud af og klarede det hele. Lyttede ikke til min krop.

Men det har smerterne lært mig: at mærke efter.

Hvis jeg skal have det godt (og det skal jeg) – så skal jeg hele tiden mærke efter, hvad jeg kan og hvad der er godt for mig.

Nogle gange betyder det, at jeg må vælge fra

Da vi var i Thailand, ville de andre vildt gerne på en tur, hvor man kunne drøne rundt på stranden og i regnskoven i atw’er. Det ku jeg virkelig også godt tænke mig – men jeg mærkede efter og tænkte realistisk:

At drøne rundt på ujævne veje med en ryg fyldt med diskusprolaps, modicforandringer og smerter, var nok ikke det bedste. Så jeg tvang de andre afsted uden mig. Så ville jeg ligge mig ved poolen alene og slappe af i solen mens de var væk☀️ Det krævede en del overtalelse at få dem sendt afsted og efterlade mig – men det lykkedes💪🏼

(Det er derfor jeg ikke er med på billedet ☺️)

Her lå jeg så alene ved poolen i 5 timer. Lige da de tog afsted, var jeg vildt misundelig og tænkte om jeg nu ikke skulle være taget med alligevel. Var det rigtigt at vælge fra?

Men så mærkede jeg efter og var stolt over min beslutning. Jeg nød faktisk også bare at ligge her alene og slappe af i varmen. Mærke solen varme min krop igennem. Hoppe ned i poolen en gang i mellem og svømme lidt rundt. Fred, ro og stilhed🙏🏼

Jeg havde mærket efter og vidste at det her var det bedste for mig.

Og da de kom tilbage var det skønt at høre dem fortælle om deres vilde tur. Se videoer og billeder og blive bekræftet i, at det var godt at jeg ikke tog med😅 De havde haft en vildt fed tur og det var så skønt at se og mærke deres glæde.

Jamen se nu der… Nu kom der jo lige lidt fra min ferie alligevel😂

Husker du at mærke efter hvad der er godt for dig? Mærker du efter hvad der fylder dig med glæde og energi? ❤️

Only registered users can comment.

 1. Hej Tina
  Det lyder dejligt at du har været på en god ferie i Thailand det under jeg dig. Men det undre mig at du kan klare de lange flyveture Jeg står selv og skal til undersøgelse på Glostrup Hospital på torsdag for Modic forandringer og nervetråde i klemme. Jeg har i de sidste par år måtte opgive at rejse med fly det har jeg simpelhen ikke turde . Jeg har læst dine rejseoplevelser med interesse og jeg kan se at du bruger en del hjælpemidler det var måske værd at prøve.

  Vh Joan

  1. Tusind tak Joan🙏🏼
   Vi havde virkelig en skøn ferie💕 Varme og afslapning hjælper meget på mine smerter og mit humør.

   Du har helt ret i, at det er hårdt at flyve langt, men jeg har en skøn familie, som gør alt for at jeg har det godt og så har jeg efterhånden fundet ud af hvad der gør den lange rejse nemmere😅
   Jeg sidder ikke ret meget ned under flyveturen, men står og går rundt. Når jeg sidder ned, er det ikke ret længe ad gangen og så har en jeg en speciel aflastningspude at sidde på, en masse knæk-isposer og en stor pude til nakken/ryggen. Jeg rejser altid i min t-shirt fra Anodyne – den er fantastisk👌🏼 Og så får jeg mere smertestillende medicin😬

   Flyveturen hjem fra Thailand gik ikke helt så godt for mig. Den var meget hård og jeg havde voldsomme smerter en del dage bagefter😏 Men det var stadig det hele værd. Jeg elsker at rejse og komme væk fra hverdagen og kulden sammen med min familie💕 Så jeg tar gerne de ekstra slemme smertedage bagefter. Det er så vigtigt for mig, at holde fast i alt det gode i livet.

   Jeg er ked af, at du også er ramt af smerter og at du har afholdt dig fra at rejse. Jeg håber virkelig at du kan få hjælp på Glostrup hospital og ønsker dig det bedste💕

   Varme tanker
   Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *