En god ferie også med kroniske smerter
Familieliv | Selvudvikling | Smerter

En god ferie også med kroniske smerter

4. april 2018

Så er det tilbage til hverdagen igen, efter en dejlig lang påskeferie. 10 dages afslapning sammen med min dejlige familie. Det har virkelig været skønt. Jeg elsker at holde fri sammen med min familie. Bare være sammen, slappe af og hygge os ❤️

Vores ferie er blevet anderledes.

Mine smerterne har ændret så mange ting. Jeg har ændret mig. Min familie har ændret sig med mig. Vores hverdag er blevet helt anderledes. Og vores måde at holde ferie på er også blevet anderledes.

Hele vores barndom har Thomas og jeg camperet og har en masse skønne minder derfra. Da vi selv blev forældre, for 18 år siden, besluttede vi at føre campinglivet videre i vores lille nye familie. Så vi købte en campingvogn. Sammen med vores børn har vi haft en masse dejlige weekender og ferier på alle mulige forskellige campingpladser. Weekender og helligdage rundt omkring i Danmark. Og hver sommerferie hægtede vi campingvognen bag på bilen og drønede sydpå – ned til varmen. Campingvognen har altid været vores fælles fristed.

Vi har alle fire elsket campinglivet.

Friheden ved at køre hen lige hvor vi havde lyst til. Masser af hygge med spil, ture til stranden og legepladsen, boldspil, aktiviteter og nye venskaber. Tid til at være sammen uden en masse kedelige pligter. Holde fri fra hverdagens travlhed. Ud i naturen. Nærvær. Ingen forventninger. Ren afslapning og familiehygge.

Da jeg kom til skade med ryggen og smerterne blev en del af mig og vores familie, var campinglivet slut 😢 Jeg kunne ikke længere holde til at ligge i sengen i campingvognen. Eller hjælpe med at slæbe campingvognen på plads, sætte fortelt op eller alle de andre hårde ting, der hører med til at have campingvogn.

Så vi var nødt til at sige farvel til campinglivet.

Det var enormt trist. I 15 år havde vores lille familie elsket at campere og nu blev det taget fra os. Jeg var så bitter over at smerterne også ødelagde vores ferier. Endnu en ting smerterne tog fra mig.

Men vi har fundet et alternativ

Vi har købt et sommerhus, som er blevet vores nye fristed. En ny måde at holde ferie på for vores lille familie. Det sted, hvor vi tar´hen sammen i weekender og kobler fra. Sommerhuset er for os familiehygge, afslapning og nærvær og vi elsker det alle fire. På samme måde, som vi elskede campinglivet.

Smerterne tog campinglivet fra os, men vi fandt et alternativ. Sammen fandt vi ud af, hvad vi så kunne. Og jeg tænker, at det generelt er hvad livet med kroniske smerter handler om:

At finde alternativer

Smerterne har medført så mange begrænsninger både fysisk og mentalt. Begrænsninger for hvad min krop og mit sind kan holde til. Men smerterne skal ikke stoppe mig i at leve. Så jeg finder alternativer. Sammen finder vi alternativer.

Ja, smerterne medførte at vi måtte droppe campinglivet, men weekenderne og ferierne er lige så dejlige som før. De er bare anderledes og foregår nu i vores sommerhus.

Her i påsken har vi virkelig slappet af.

Vi har gået ture ved stranden, spillet en masse spil, lavet lanterner, bounty barer, guldkarameller, bolsjer og slikkepinde. Bare været sammen. Tobias og jeg var også lige en meget hurtig tur ude og bade i det iskolde vand ❄️

Vi har lært, at mine begrænsninger pga smerterne ikke skal stoppe os. Vi skal “bare” finde nye veje. Alternativer. Og vi kan godt have en god ferie også med kroniske smerter.

Jeg håber også, at du kan finde alternativer for dine begrænsninger ❤️

Only registered users can comment.

 1. Ja – det er svært, når man ikke kan holde have og hus mere. Jeg er 72 år og føler mig som en 90 årrig. Min have har jeg elsket at rode, rive, plante, klippe osv. Det kan jeg ikke mere. Mit (alt for store) hus kniber det også meget med. Får smerter af støvsugning, vinduespudsning mv. Er blevet alene for 7 år siden – så ingen mand til at hjælpe. Har nu måtte erkende at jeg må finde en ny bolig. Kan ikke blive i mit dejlige hus, hvor jeg har boet i 45 år og mine børns barndomshjem.
  Kroniske smerter er bare så hårdt – også psykisk.
  God sommer til dig og andre 😎

  1. Jeg er virkelig ked af at høre, hvor svært det er for dig pga dine smerter Jytte.
   Rengøring og havearbejde er bestemt ikke godt når man har ondt. Jeg gør ikke selv rent mere og hos os kniber det også med at vedligeholde det store hus og haven. Så vi har besluttet at flytte til noget mindre. Det har været en rigtig svær beslutning – netop pga alle de skønne minder vi har herfra. Men minderne bliver ikke i huset. Minderne er i vores hjerter og tanker – så vi tar minderne med os ❤️ og så kommer der nye dejlige minder i det nye hjem.
   Jeg ved godt det er utrolig svært Jytte, men jeg tror du vil blive rigtig glad for at få en bolig der passer lige til dig. Starte på en frisk – og husk at minderne er hos dig ❤️
   Varme tanker fra Tina

  2. hej Tina,
   jeg fald tilfældigt over dette, da jeg har kendt Jytte…

   men Tina har du nogen sinde konsultere Christian Andersen, på
   Ratsachsvej, frederiksberg ? måske kan han hjælpe dig ?

   1. Hej Leif,

    Tak for din besked. Nej, jeg har ikke konsulteret Christian Andersen. Jeg har gennem de sidste år prøvet rigtig mange andre forskellige bahandlere, som alle påstod at de kunne hjælpe mig. Desværre er det hver gang endt med en meget skuffet Tina, som de ikke kunne hjælpe alligevel.

    Jeg har efterhånden accepteret at smerterne er en del af mig, og at de formentlig ikke forsvinder. Jeg har ikke lyst til eller mod på at prøve flere behandlere. Ikke at jeg har givet op – for det har jeg bestemt ikke. Jeg arbejder selv på at have et godt liv med kroniske smerter.

    Venlig hilsen Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *