En tur i badeland hjalp på smerterne
Familieliv | smertelindring | Smerter

En tur i badeland hjalp på smerterne

19. februar 2018

Efter næsten 4 uger med de helt slemme smerter, virkelig dårlig søvn og et opgivende sind besluttede jeg mig for, at holde en fridag med ungerne i vinterferien. Hive en enkelt dag ud af kalenderen og bare slappe af. Forsøge at komme tilbage til det gode igen. Nyde mine børn og prøve at være en nærværende mor.

Vi blev enige om en tur i badeland torsdag.

Jeg glædede mig helt vildt til en hyggedag med ungerne ❤️

Smerterne var bare helt slemme onsdag aften og hele natten kæmpede jeg for at få bare lidt søvn. Jeg følte, at jeg havde feber, en dundrende hovedpine og kroppen kunne slet ikke finde ro. Hele natten kæmpede jeg for at finde en god måde at ligge på. Sov lidt – uden rigtigt at sove. Så da jeg kravlede ud af sengen torsdag morgen var jeg helt kvæstet. Følte mig syg, træt og helt afkræftet. Tænkte at det blev en dårlig fridag.

Men vi kørte afsted torsdag morgen som planlagt. Tobias, Emilie, Kristian (Emilies kæreste) og mig.

Vi startede med en tur i et stort spabad med dejlig varmt vand og bobler.

Bagefter i dampbad og så biosauna. Jeg kunne mærke at kroppen begyndte at slappe lidt af. Jeg begyndte at slappe af. De negative tanker om en dårlig fridag trak længere i baggrunden og jeg begyndte at nyde vores tur. Ungerne synes varmen var for meget, så indimellem gik de ud i svømmehallen og kølede ned. Sprang fra vipperne og lavede sjov i vandet. Imens sad og lå jeg bare i varmen og slappede af. Fik varmet kroppen helt igennem. Det var så skønt.

Efter noget tid gik jeg ud i det kolde vand med ungerne.

De løb på vandet 🙃 Altså, der var spændt en lang tynd måtte ud på vandet, som de løb på. Det så virkelig sjovt ud. Jeg fik helt vildt lyst til selv at prøve. Men gik det med min dårlige ryg? Kunne jeg holde til det? Jeg blev trodsig og tænkte:

“Smerterne skal ikke styre mit liv!”

Så jeg kravlede op af vandet og sagde til ungerne:

“Tror i, at jeres gamle mor også kan løbe på vandet?”

De kiggede helt forskrækkede på mig.

Emilie blev helt stiv i kroppen og sagde, at det kunne jeg da ikke med min ryg. Jeg gik beslutsomt hen til måtten og smilte bare til hende. Hun så skræmt og meget bekymret ud. Jeg skubbede min angst for smerte i baggrunden og løb ud på måtten. Nåede halvvejs og tumlede i vandet. Det var skide sjovt og smerten blev ikke værre. Jeg kiggede op af vandet og grinede. Ungerne kiggede lettede på mig og så startede vores kamp om, hvem der kunne løbe længst på vandet uden at falde i. Det var helt vildt sjovt og jeg glemte alt om smerte og dårlig ryg. Vi glemte min smerte. Tobias og Emilie fik et kort øjeblik deres gamle, sjove og friske mor tilbage. Og de nød det 😍

Så, det endte med at turen i badelandet, vores fælles fridag, alligevel blev en virkelig god dag. Og det bedste af det hele var:

Det hjalp utrolig meget på smerterne.

Da vi sad i bilen på vej hjem igen, opdagede jeg pludselig, at smerterne var meget mindre og hovedpinen var næsten helt væk. Jeg var afslappet i hele kroppen.

Om det var varmen fra vand og sauna eller afledning fra smerterne, ved at lave sjov i vandet, ved jeg egentlig ikke. Jeg havde det bare meget bedre. Jeg tror måske, at det var en kombination af begge.

Så nu vil jeg indføre en ny god ting for mig selv: helst en dag om ugen vil jeg få varmet kroppen igennem i varmtvandsbassin og sauna og se om det kan lindre på smerterne.

Har du prøvet varmtvandsbassin som smertelindring?

Only registered users can comment.

  1. Mmmhhh… Min praktikkonsulent foreslog mig faktisk at prøve netop varmtvandsbassin. Der er jo ikke så langt til Højme fra mig af, så måske jeg skulle bide tænderne sammen og cykle derop 🙂
    Det ville være fedt, hvis det også kunne udrette mirakler for mig.
    Og så vil jeg sige, at jeg virkelig nyder at læse dine beretninger – de er så dejligt ufiltrerede og befriende ❤

    1. Årh tusind tak, hvor er du sød😘 jeg havde egentlig planlagt at ta i højme svømmehal om tirsdagen eller om onsdagen – men tirsdag er der lukket og onsdag kun åbent tidligt om morgenen😏 så jeg skal lige have fundet på noget andet😳 Jeg håber du kommer afsted og får det bedre❤️

  2. Jeg ELSKER min varmtvandstræning😍😍
    Jeg brækkede ryggen og blev stivgjort for 2 år siden. Jeg har varmtvandstrænet 1 gang om ugen med fysioterapeut i 2 måneder og det gør underværker for min ryg😄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *