Gynækologisk fysioterapi smertelindring for smerter i haleben og diskusprolaps i lænden.
smertelindring | Smerter

Håber det her hjælper mod smerterne ved halebenet

24. oktober 2017

Jeg er lige kommet hjem efter min allerførste behandling hos en Gyn Obs Fysioterapeut … gynækologisk fysioterapi 😬 Det var en vildt grænseoverskridende oplevelse, men samtidig utrolig positiv.

Jeg har i ca et år haft voldsomme smerter omkring mit haleben. En MR Scanning viste to diskusprolaps i lænden og en tarlov cyste over halebenet. Så jeg blev henvist til Middelfart Rygcenter, hvor jeg gik til behandling hos en fysioterapeut. Efter nogle måneder blev jeg afsluttet selvom smerterne omkring halebenet ikke forsvandt. De mente ikke, at der var mere, de kunne gøre for mig. Så endnu engang samme besked: “dem må du leve med!

Men jeg kunne ikke bare leve med smerterne.

Smerterne blev værre og efterhånden kunne jeg heller ikke længere gå ture. Max 15 minutters gåtur og så fik jeg ulideligt ondt. Så min læge henviste mig til neurokirurgisk på sygehuset – men de kunne heller ikke hjælpe mig. Så tilbage til lægen igen … Hun undersøgte mig og mente, at jeg skulle prøve en gynækologisk fysioterapeut – og sådan en jeg fandt på nettet hos Funktionel Fysioterapi – og der har jeg så været i dag – hos Mette som er Gyn Obs Fysioterapeut.

Mette startede med at få fortalt hele min sygehistorie – helt tilbage fra de tre diskusprolaps i nakken. Bagefter forklarede hun mig hvordan gynækologisk fysioterapi foregår. Hun spurgte mig, om jeg var indforstået med det – og det var jeg helt med på 🙂

Mette lavede en undersøgelse af bækkenbunden og knibeevnen – herunder både styrke, udholdenhed, koordination og skader på muskulaturen. Musklerne omkring halebenet var meget ømme.

Gynækologisk fysioterapi er virkelig grænseoverskridende

Under hele undersøgelsen og behandlingen var Mette virkelig god til at forklare alt hvad hun gjorde. Jeg følte mig virkelig tryg. Jeg skulle lave en del knibeøvelser og har fået til opgave at fortsætte med dem hjemme – 10 minutter hver dag 😅 Allerede efter denne ene behandling kan jeg mærke en bedring. Musklerne omkring halebenet føles meget mere afslappede. Det er helt vildt fantastisk. Tænk sig, hvis det kan hjælpe – bare lidt. Mette mener, at hun kan hjælpe mig og jeg tror faktisk at hun har ret. For første gang i lang tid tror jeg på, at noget kan hjælpe. Jeg er godt klar over at smerterne i nakken aldrig forsvinder – men lige nu tror jeg på, at smerterne ved halebenet kan bedres – måske ligefrem gå helt væk.

Jeg er vildt træt efter behandlingen og samtidig mega glad og lettet. Det er sådanne en skøn og befriende følelse, at sidde her og tro på at det bliver bedre. At mærke en smerte lette.

At have et lille-bitte håb igen.

Only registered users can comment.

 1. Hej Tina, var det bare almindelige knibe øvelser du skulle lave, spænd – slap af? Jeg døjer selv med halebenssmerter på 11 måneder og prøvet utallige professionel hjælp.

  1. Hej Amelia,
   Har du prøvet en Gyn Obs Fysioterapeut? Det hjalp utrolig meget for mig. Jeg fandt ud af hvor vigtigt det er at lave knibeøvelser og at lave dem rigtigt. Det havde jeg åbenbart ikke helt styr på😬 Men ja, det er knibeøvelser jeg skal lave. Det der var galt ved mig, var nogle bitte små muskler helt inde ved halebenet, som var fuldstændig spændt. Dem løsnede hun op og lærte mig knibeøvelser til lige de muskler.
   Jeg laver stadig øvelserne og kan tydeligt mærke, hvis jeg glemmer det.

   Det gør så afsindig ondt, at have ondt ved halebenet og jeg føler virkelig med dig❤️ 11 måneder er alt for længe 😳 Jeg håber virkelig at du kan finde frem til, hvad der kan hjælpe dig🤞🏻 Hvis du bor i Odense, vil jeg anbefale dig at prøve bare en enkelt behandling hos Mette.

   Knus Tina

 2. Hej igen tak for svar. Jeg skal på middelfart Rygcenter i morgen, min syge historie er dog lidt anderledes da mit haleben var revet og led og sidder/sad skævt, det flytter sig skævt igen selv de professionelle flytter det på plads. 🙁 så det en kamp uden ende.
  Jeg bor i Odense, hvad hedder stedet ? 🙂

  1. Hej Amelia. Kan se at dit indlæg er gammelt så ved ikke om du ser denne besked. Håber at det er okay at jeg henvender mig til dig. Men jeg kan se at du har de samme problematikker som mig. (Hvilket jeg aldrig har hørt andre have) Jeg har haft kroniske smerter fra halebenet i snart 9 år, og fik fjernet noget af halebenet sidste år. Dog kommer mange af mine smerter af at det går af led og sidder skævt. Min fys retter det ind, men ligeså hurtigt går det af led igen. Jeg skal også snart på rygcenter. Og er nysgerrig for at høre om du mon har fået løst din problematik, og hvis hvordan? Og har du fået prøvet gyn obs?

   Mvh Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *