Jeg er taknemmelig for
Familieliv | Selvudvikling | Smerter

Jeg er taknemmelig for

28. juli 2018

Hvor blev den glade, friske og næsten altid smilende Tina af? Pludselig var hun væk.

Det gik op for mig, for to måneder siden, hvor alt bare blev for meget for mig. Jeg følte ingen glæde mere. Alt der skete omkring mig var negativt. Sammen med smerterne havde et mere og mere mørkt sind sneget sig ind. Negative, triste og opgivende tanker fyldte mit sind. Jeg var havnet i en negativ spiral, hvor glæden var fuldstændig væk.

Og så kiggede jeg på mig selv udefra.

Hvordan var jeg egentlig overfor andre?

Det var ikke et kønt syn. Jeg var negativ. En sur, opgivende og negativ mor, kone, datter… “Sådan vil jeg ikke være” tænkte jeg og besluttede mig for at arbejde på at få et lysere sind. Finde ind til den glade Tina igen. Finde frem til glæden ved livet.

Og så startede jeg på taknemmeligheds træning 🙏🏼

Jeg er taknemmelig for …

Hver aften når jeg går i seng, reflekterer jeg over dagen. Hvad er jeg taknemmelig for? Hvem har gjort noget godt for mig? Sagt noget sødt eller sjovt til mig? Hvad har jeg oplevet af skønne, sjove, smukke, gode, dejlige ting i dag, som jeg er taknemmelig for?

Hver aften finder jeg mindst 3 ting som jeg er taknemmelig for.

Jeg er taknemmelig for at vågne til duften af frisklavet kaffe, at Emilie havde bagt en kage for mig, at Tobias gav mig et kæmpe kram, da jeg var trist, at Thomas og jeg gik en aftentur…

I starten synes jeg det var enormt svært at huske de gode ting fra min dag. Men jeg er virkelig blevet god til det og det virker 👏🏼 Jeg kan mærke at mine tanker er blevet meget mere positive. Jeg er begyndt at lægge mærke til alle de små dejlige ting der sker omkring mig.

Solen der skinner ned gennem de grønne træer, en andemor med sine små ællinger, sand mellem tæerne. Bålmad i haven, smagen af friske jordbær, duften af en nyslået græsplæne. En lille pige der vinker og siger hej, et smil fra en forbipasserende, en bilist der holder tilbage. En opringning fra en veninde, gåtur i skoven, snakke med kollegaer, en god bog, en ny sang til min playliste. Min familie og alle de dejlige ting vi har sammen❤️

I sidste uge lagde jeg et billede op på Instagram og Hella Joof kommenterede det – det er jeg så taknemmelig for🙏🏼 Og alle de andre søde og dejlige kommentarer på Instagram og min blog – de gør mig glad❤️

Jeg har endelig fået øjnene op for alt det gode der er i mit liv.

Jeg lægger mærke til og værdsætter alle de skønne, gode og dejlige ting i mit liv.  Stort og småt. Jeg tager ikke noget for givet, men lægger mærke til det og værdsætter det.

Tænker positive tanker.

Min familie der støtter, hjælper og forstår mig. Den smukke natur omkring mig. Ting, der sker, der er fantastiske, sjove, dejlige og hyggelige🙏🏼

Når jeg tænker på, hvad jeg er allermest taknemmelig for, så er det uden tvivl min familie. Os på billedet☺️ Min dejlige, kærlige, sjove, hjælpsomme og helt perfekte familie❤️

Ja, smerterne er der stadig hele tiden. Jeg sover elendigt om natten, hukommelsen er helt skidt, der er mange ting jeg ikke kan mere – men det er ok. Jeg har så meget andet i mit liv som er dejligt – som skubber de negative tanker ud af mit sind.

Der er så meget at være taknemmelig for ❤️

Husker du selv, at være taknemmelig for selv de små ting i din hverdag?

Only registered users can comment.

 1. Tak for sparket 🙏🏻 Men hvor er det svært når smerter og uvished er det der fylder mest i hovedet men nu prøver jeg ….. det kan jo kun blive bedre. Og jeg er ret sikker på at jeg trods alt også oplever mange ting i løbet af dagen som er værd at være taknemlig for. Jeg kan jo starte med at være taknemlig for dig og sparket 😉

  1. Tusind tak Hanne🙏🏼 For din søde kommentar og for at du er taknemmelig for mig og sparket😉 Jeg håber virkelig at det også vil hjælpe dig❤️ Det er så svært at være positiv og se positivt på livet, når smerterne fylder så meget – men jeg tror på at vi alle har ting/oplevelser/mennesker at være taknemmelige for. Det er rigtig svært i starten at ændre sin tankegang – men giv endelig ikke op. Kæmp💪🏼

   Varme tanker Tina

 2. Tak for dette gode indlæg!! Jeg var lige nået til at træne godt og leve ok med mine to gigtsygdomme, da jeg faldt og brækkede leddet på benet, hvor lårbenet møder skinnebenet. Blev opereret og har tilbudt denne sommer med Donjoy skinne og nu genoptræning. Har været ved at give op, men så tænkte jeg “nej du har været nede en gang og kom op igen, så på med den positive hat og igang”
  Dit indlæg er bare så godt, for det hjælper en med at huske, hvad der er vigtigt i ens liv og positivt :
  Min skønne familie som aldrig lader mig give op og er super positive og hjælpesomme ❤️
  Og så alle de skønne venner man har❤️
  God sommer, Lisbeth og tak❤️

  1. Tusind tak for din søde kommentar🙏🏼
   Hvor er jeg ked af, at du har endnu en ting at slås med. Det er så mega hårdt at ryge tilbage igen, når det endelig begynder at gå fremad😏 Men du har klaret det en gang – så du kan også klare det igen💪🏼
   Hvor er jeg glad for at du også har en dejlig og støttende familie og venner – det er guld værd🧡 Uden den kæmpe hjælp, støtte, opbakning og kærlighed fra min familie havde det virkelig været svært for mig at kæmpe.

   Jeg håber, at du har/får en god sommer på trods af dine smerter❤️

   Varme tanker Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *