Nogle gange bliver det hele for meget
Smerter

Nogle gange bliver det hele for meget

25. februar 2019

De sidste 2 måneder har været hårde. Virkelig hårde 😕 Alt for slemme smerter, dårlig søvn og absolut ingen overskud eller lyst til noget.

Jeg er så træt. Træt af at være træt og af at have smerter hele tiden. Undskyld … det her indlæg er ikke ligefrem positivt … Det hele er bare blevet for meget for mig lige nu😕

Nogle gange bliver det hele for meget

Jeg har det som om min krop er blevet fuldstændig drænet for energi. Det har i lang tid været så mørkt og koldt udenfor og jeg kan slet ikke ta mig sammen til at bevæge mig ud i kulden. Burde gå en tur – jeg kan bare ikke hive mig selv afsted.

Vinteren er bare hård.

Kulden forværrer mine smerter meget og jeg har så ondt hele tiden. Jeg sover dårligt om natten. Vågner hver time ved at ryggen låser sig fast – og det gør virkelig ondt. Står op, går lidt rundt og sover så en time igen. Når vækkeuret ringer kl 5.15 om morgenen er jeg så træt og smerteramt. Det er virkelig opslidende.

Mine tre timer på job går egentlig godt. Det er værre bagefter😬 Når jeg har fri er smerterne helt slemme, hovedet er helt fyldt og jeg er virkelig træt.

Mange dage er smerterne så slemme, at jeg ikke kan finde ro. Prøver virkelig at slappe af og give slip på tankemylderet – men det virker ikke. Så jeg får heller ikke sovet ret meget ved mine middagshvil.

Smerterne er der hele tiden og der er ikke rigtig noget der hjælper.

Og så er der lige vores boligsituation. Vi har ikke fundet et nyt sted at bo endnu – så vi bor stadig i vores sommerhus😳 Langt væk fra alle og alting. Jeg bruger så meget tid på at sidde i min bil og køre frem og tilbage.

Det er hårdt ikke at vide, hvornår vi finder et sted at bo – og om det overhovedet lykkedes.

Når jeg er kommet hjem fra arbejde orker jeg ikke at køre nogen steder igen. Jeg har ikke overskud til at sætte mig ind i bilen og besøge nogen. Så gåture og hyggelige snakke med veninder er pist væk. Jeg savner det rigtig meget, har bare ikke energien til det.

Jeg prøver at tænke positivt

Jeg forsøger at fokusere på alt det positive og dejlige der er i mit liv. Hver aften når jeg går i seng, laver jeg stadig taknemmeligheds træning. Tænker over alt det jeg er taknemmelig for fra min dag og det er der egentlig meget af. Men smerterne og mørket fylder bare meget lige nu😪

Jeg er meget nærtagende.

Jeg har egentlig vænnet mig til at det er meget få mennesker der forstår, hvordan det er at leve med kroniske smerter. Dumme og uvidende kommentarer påvirker mig normalt ikke ret meget mere. Men lige nu går det lige ind. Jeg er træt, har ondt og kommentarerne går mig på og gør mig ked af det.

Her den anden dag, da jeg var på vej ud af døren på mit arbejde, sagde en kollega til mig:

Bare det var mig, der havde så tidligt fri og ku ta hjem og få lavet en masse.”

Normalt ville det ikke betyde noget for mig – men det gjorde det lige nu. Jeg ved jo godt, at det er uvidenhed og ikke ondt ment. Så det blev en negativ kommentar tilbage fra mig på vej ud af døren:

Bare det var mig der ikke havde ondt.”

For hvor ville jeg ønske at jeg kunne leve et smertefrit liv og undgå at være på flexjob.

Nogle gange bliver det hele for meget

Men det betyder ikke at jeg gir op. Det betyder ikke, at jeg overgiver mig til smerterne. For det gør jeg bestemt ikke. Jeg holder bare en pause lige nu. En pause fra kampen om at leve et godt liv med smerter.

Foråret er på vej og kulden og mørket på retur. Så kommer lysten og overskuddet tilbage – det ved jeg.

Og lige pludselig er jeg klar til et kæmpe videre igen 💪🏼

Only registered users can comment.

 1. Det er hårdt og svært og man går alene med sine smerter. Din blog rammer mig så meget. Dine ord er som taget ud af min verden. Jeg er så træt , og sover ikke om natten. Jeg er meget nærtagende over bemærkninger som normalt slet ikke ville være nået jeg tænkte på. Syntes jeg er alene om og leve i denne smertefulde krop. Jeg tænker lige som dig. Snart forår og mere sol vil gøre mig mere glad. Og hive mig overskud / energi.

  1. Tusind tak for din besked Jeanette🙏🏼 Jeg er virkelig ked af at du har det på samme måde😔
   Efter jeg har skrevet indlæget har jeg fundet ud af, at vi er utrolig mange der har det som os og selvom det gør mig så ondt, at andre lider pga smerterne, så giver det mig også en følelse af ikke at være alene. Det, at vide, at andre oprigtigt forstår hvordan det er, er en kæmpe trøst.

   Jeg håber at foråret og varmen snart kommer og hjælper dig, mig og alle andre til at få det bedre💕

 2. Tina, du formår hver gang du skriver noget, at få alle mine tanker ned på skrift. Nogen gange føles det hele bare som en kamp, der ikke kan vindes. Andre gange er der lidt mere overskud til at glæde sig over alle de dejlige ting i livet.
  Jeg har faktisk sendt en mail rundt til mine kollegaer, hvor jeg skriver at de ikke behøver være misundelig på at jeg går tidligt – jeg vil til hver en tid bytte, bare de tager smerterne også.

  1. Tusind tak Lone🙏🏼 Jeg er utrolig glad for at mine små skriv kan få dine tanker ud💕 Det er så vigtigt at få sat ord på alt det vi går og kæmper med. Og når man som os, lever med smerterne og begrænsninger hver dag, så er der rigtig mange kampe😏
   Men jeg tror også på, at ved at fortsætte med at kæmpe for et godt liv med smerter, så bliver vi hele tiden en lille smule stærkere💪🏻 Og du har helt ret, der er heldigvis også perioder med overskud til at glædes over alt det dejlige💕
   Det er virkelig sejt af dig, at sende sådan en mail rundt til dine kollegaer💪🏻 Det kan du virkelig være stolt over💕

 3. Sådan tror jeg desværre alle os med kroniske smerter har det ind i mellem, har selv lige været langt nede pga. At jeg nu også har alt “lortet” som er i ryggen i nakken også + modic-forandringer. Forleden faldt det mig pludselig ind at når folk spørger om jeg har ondt, siger jeg nej med mindre jeg har mere ondt end normalt… hvorfor? Fordi jeg har på et eller andet plan vænnet mig til at have ondt altid, der, lige der blev jeg faktisk ked af det og vred på samme tid, for hvorfor skal jeg altid have ondt !!!! Så kunne jeg slet ikke finde tilbage til min ellers gode fightervilje….

  1. Hvor er jeg ked af, at du har det så skidt lige nu Britta💕
   Den der fightervilje kan også forsvinde fra mig i perioder. Lige nu, hvor jeg bare synes det hele er for meget, er overskuddet til at kæmpe der heller ikke rigtig for mig. Men jeg tror på, at det kommer tilbage og nogle gange er det måske ok bare at koble helt fra og lade kampen ligge lidt. Når overskuddet og lysten til at kæmpe kommer tilbage (og det er jeg sikker på at den gør), så kan vi rejse os og kæmpe videre igen💪🏻

   Jeg har virkelig haft svært ved at finde ud af, hvad jeg skal svare når folk spørger mig: “hvordan går”, “hvordan har du det” eller som du skriver “har du ondt”. Det er svært at svare det rigtige. Men en dag, satte jeg mig ned med en blok og en blyant foran mig, skrev sætningerne ned og så skrev jeg alle de svarmuligheder jeg kunne komme i tanke om. Bagefter stregede jeg dem ud, som jeg ikke synes var rigtige for mig og til sidst havde jeg et par få svar tilbage, som giver god mening for mig at bruge. Det har hjulpet mig utrolig meget til, at jeg føler mig tilpas når jeg svarer. Måske det også vil kunne hjælpe dig, så du ikke bliver ked af det og vred💕
   Jeg håber virkelig at du er på vej op igen Britta og lysten til at kæmpe videre kommer tilbage 💕

 4. Hvor er det på en måde befriende at læse og opdage, at man ikke er alene i sin smerteverden.
  Tak fordi du deler .

 5. Føler med dig, jeg har det på præcis samme måde! Det er opslidende at være træt og ha smerter hele tiden!
  Kram og varme tanker herfra!
  Heldigvis er foråret på vej!♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *