Familieliv | Selvudvikling | Smerter

Ryd op, skab orden og få ro i sindet

21. april 2018

I søndags havde jeg en stand til loppemarked i Storms Pakhus sammen med Emilie. Vi har efterhånden været til en del loppemarkeder, for at sælge ud af alle de ting vi ikke bruger mere.

Efter loppemarkedet har jeg været helt smadret. Virkelig slemme smerter i nakken og lænden og svært ved at hvile rigtigt. Men, det var det hele værd. Vi fik solgt rigtig meget og det betyder mindre rod hjemme og ekstra penge på kontoen til os begge 👏

Da vi kom hjem smed vi bare det hele ind på et værelse – og der står der stadig😬 meeen, det skal nok blive ryddet op – for jeg kan ikke fordrage rod.

Rod dræner for energi og fylder i sindet

Da jeg kom til skade med min nakke i 2014 var jeg sygemeldt i lang tid. Jeg lå bare hjemme og kiggede ud i luften. Forsøgte at slappe af og hvile. Men jeg havde virkelig svært ved at finde ro. Både på grund af smerterne og fordi jeg ikke var vant til bare at ligge hele dagen. Og så fandt jeg ret hurtigt ud af, at rod omkring mig faktisk gjorde det svært for mig at finde ro. Rod gjorde det svært for mig at slappe af og koble fra. Det fyldte i mit hoved – også det rod jeg ikke kunne se – selvom jeg lukkede øjnene. Det drænede mig for energi.

Så jeg besluttede mig for at gå i gang med projekt:

Ryd op, skab orden og få ro i sindet

Det var et temmelig uoverskueligt projekt. Alle skabe og skuffer var proppede med ting. I kælderen havde vi store papkasser fyldt med ting. Det gik op for, hvor rodet det egentlig var omkring mig. Det havde jeg aldrig tænkt over før.

Ikke alt på én gang…

Jeg besluttede mig for at starte i kælderen ved en kæmpe kommode med åbne rum. Den var fuldstændig proppet med ting – indeni og ovenpå. Ikke noget med at gå i gang i hele huset. Kun den her kommode og et rum af gangen, så det var overskueligt.

Næsten hver dag gik jeg ned i kælderen og fandt 2-3 ting i kommoden. Kiggede kritisk på det og besluttede, hvad der skulle ske med det. Jeg lavede et system med 4 valgmuligheder:

🗑 Smides ud

Det rod der var ganske almindeligt affald skulle smides ud. Gamle blade, konvolutter, ødelagte ting, gammelt tøj, slidte sko, visne blomster osv. Det skulle bare ud med det samme.

Til genbrug

Ting, der kunne gives til genbrug. Der er nemlig mange hjælpeorganisationer, som gerne vil overtage funktionsdygtige, rene og pæne ting og tøj.

💶 Til salg

Ting af værdi, der kunne sælges, som vi ikke længere ville få brug for. Tøj som børnene var vokset ud af, tasker, sko, vaser, skåle, bøger, legetøj, cykler og møbler. Næsten alt kan sælges.

Jeg oprettede en profil på den Blå Avis og på Reshopper, tog billeder af tingene og oprettede annoncer med det, der skulle sælges. Stadigvæk 2-3 ting næsten hver dag.

🏡 Gemmes

Sidste mulighed var det, der skulle gemmes. De ting vi ville få brug for igen, men som bare ikke havde fået en rigtig plads i huset. Når jeg stod med en ting jeg ville gemme, så tænkte jeg: hvor stor er sandsynligheden egentlig for, at vi kommer til at bruge den igen? Ikke at vi KUNNE bruge den, men at vi rent faktisk VILLE  bruge den? Det meste KAN jo bruges igen, men VILLE vi gøre det?

Rod blev hurtigt til orden

Mit system virkede. Kommoden blev hurtigt tømt (og der var ikke ret meget der skulle gemmes).

Meget af det blev sat til salg og jeg solgte virkelig meget. Jeg oprettede en særskilt konto kun til salg, hvor jeg satte de tjente penge ind på. Selvom nogle af tingene måske kun kostede 30, 40 eller 50kr voksede kontoen hurtigt. Kommoden blev også solgt og så var der pludselig penge til nye store klædeskabe, så endnu mere rod kunne komme væk😅

Ryd op, skab orden og få ro i sindet er blevet en livsstil

Det er nu 3 år siden jeg startede på at minimere hvad vi ejer, og at få orden på de ting vi faktisk har. Hele huset er gået igennem for rod flere gange. Alle rum. Alle skabe, skuffer og hylder. Jeg har virkelig fået ryddet op og tømt ud. Det er blevet en hel livsstil for mig at fjerne rod og overflødige ting i huset.

Alting bor et sted nu

Alle vores ting har efterhånden fået deres rette plads, og alt, hvad der ikke er sat på plads, er rod. Så, når jeg tager fat i en ting, så spørg jeg: Hvor bor du? Hvis tingen ikke bor et sted, så skal den ud!

At fjerne rodet har givet mig meget mere ro i sindet

Nu har de fleste ting en fast plads og der ligger ikke og flyder tilfældige ting, og dermed kræver at jeg skal rydde op hele tiden. Jeg kan slappe af i mit hjem😍

Man skal absolut ikke undervurdere den skønne følelse af frihed, der er i at have et hjem med få ting uden rod. Når hjemmet er overskueligt, så er det meget nemmere at overskue tanker,  følelser og fokusere på de ting i livet, som er vigtige.

Så jeg kan helt klart anbefale at gå i gang med at rydde op. Start et sted og ta kun lidt af gangen. Men bliv ved, så du kan få rodet væk og ro i sindet❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *