anti-inflammatoriske egenskaber

Sådan laver du din egen urtete

Hjemmebrygget urtete smager skønt, er godt for kroppen, booster din sundhed og gir masser af velvære. Urter kan hjælpe med at rense giftstoffer ud af kroppen, forbedre blodcirkulationen og har anti-inflammatoriske egenskaber. Urterne beroliger dig, får dig til at slappe af og fjerner derfor spændinger i kroppen, hvilket også vil sige færre smerter.

Og så er det virkelig nemt og hurtigt at lave sin egen urtete.

Det eneste du skal gøre er, at finde ud af hvilke urter du vil bruge i din te, gå et smut forbi Matas eller en helsebutik (jeg handler i Spiren) og købe de tørrede urter. Når du kommer hjem, blander du de indkøbte tørrede urter i en stor bøtte og så er du klar.

Fyld din tekande med kogende vand, kom en tepose med ca en spiseskefuld af teblandingen ned i og lad den trække i 10-15 min. Så er der te.

De urter jeg bruger til min te er:

  • Brændenælde
  • Kamilleblomst
  • Pebermynte
  • Lakridsrod
  • Grøn gunpowder the

Her er en kort forklaring på nogle af deres egenskaber:

🌿 Brændenælde

Brændenælde bekæmper betændelsestilstande i kroppen – som fx gigt – og har anti-inflammatorisk virkning. Den indeholder meget jern, som kvinder ofte er i underskud af, hvilket kan medføre blodmangel og træthed. Den skønne urt indeholder serotonin, som er et signalstof i hjernen, der øger glæde, koncentration og fokus.

Brændenælde har blodrensende egenskaber, renser nyrerne, stabiliserer blodsukkeret, virker vanddrivende, er mildt blodsukkerregulerende og så skulle urten også være godt mod tyndt og livløst hår.

🌿 Kamilleblomst

Kamille har anti-inflammatorsike egenskaber, og lindrer derfor inflammerede muskler og væv. Den har beroligende egenskaber, lindrer stress og forbedrer søvnkvaliteten. Urten stimulerer produktionen af hvide blodlegemer, der bekæmper infektioner og styrker immunforsvaret. Kamille har desuden en god virkning mod hovedpine, tandpine, menstruationssmerter, ledegigt og mavesmerter.

🌿 Pebermynte

Pebermynte er godt for kredsløbet, øger blodgennemstrømningen til hjernen, er opkvikkende og hjælper med at klare tankerne. Urten kan afhjælpe hovedpine, oppustethed, kvalme og dårlige ånde. Endvidere har den en nerveberoligende virkning og kan også bruges ved søvnløshed og mavesmerter. Og så virker den generelt styrkende for nerver, hjerte og kirtler.

🌿 Lakridsrod

Lakridsrod har betændelseshæmmende egenskaber og en antiallergisk virkning, som kan være med til at afhjælpe gigt og overfølsomhed. Den skønne rod har en virkelig positiv indvirkning på immunsystemet, da den stimulerer nogle af immun systemets signalhormoner (interferon). Desuden kan lakridsrod hjælpe mod nervøsitet og depression.

🌿 Grøn te

Grøn te booster immunsystem og medfører derved at man er mindre syg. Den reducerer kræftrisikoen samt risikoen for hjerte-kar-sygdomme, forebygger infektioner i kroppen og bekæmper influenza. Den skønne grønne sag virker afslappende og skaber ro i sindet.

Den er på samme tid forfriskende og afslappende og er både søvn- og humørforbedrende samt stressnedsættende. Grøn te øger desuden stofskiftet og kan derfor fremme vægttab.

Derfor drikker jeg urtete hver dag