Små skridt i den rigtige retning
Selvudvikling | Smerter | sund krop og sind

Små skridt

20. marts 2018

For 3½  måned siden startede et nyt år og jeg var top motiveret til en livsstilsændring. Jeg ville være god ved mig selv og havde en masse intentioner om sund kost, mere bevægelse, struktur og rutiner. Jeg var topmotiveret. Nu skulle jeg tage styringen over mit eget liv. Kæmpe for at smerterne skulle fylde mindre.

Det gik super godt de første 3 uger, men så blev jeg ramt af de slemme smerter i en meget lang periode. En frygtelig lang periode med op og nedture – flest nedture pga smerterne. Og så efterfulgt af sygdom med halsbetændelse 🤒

Det slog mig helt ud

Jeg gav op. Var så dybt frustreret over at miste kontrollen. Nu gik det jo lige så godt. Bebrejdede mig selv. Var skuffet over mig selv og følte mig svag. Tænkte at jeg ikke kunne noget som helst. Følte at jeg havde tabt til smerterne.

Jeg blev meget glad for at ligge i sofaen igen. Bare ligge og kigge ud i luften. Kunne slet ikke finde mod eller overskud til at komme op igen. Lod bare tankerne løbe frit. Det var nok det jeg havde brug for. Fred og ro til at tænke. For efterhånden kom jeg til at tænke på de ting, der rent faktisk var lykkedes for mig. Det gik op for mig:

Jeg har ikke fejlet

Tingene har bare taget tid. Men jeg har rykket mig. Jeg har ikke ændret min livsstil fuldstændig – men jeg har egentlig ændret mange ting, når jeg sådan tænker over det. Taget mange små skridt i den rigtige retning.

Jeg drikker ikke længere 3 kander kaffe om dagen, men istedet kun 3 kopper. Jeg er stoppet helt med at drikke rødvin og cola – som jeg har drukket næsten hver dag i en del år. Jeg tilfører sunde ting til min krop: ingefærshot og fiskeolie hver morgen, en kande hjemmelavet antiinflammatorisk urtete hver dag og har erstattet kiks og andre usunde snacks med sunde alternativer.

Jeg har fået nogle gode rutiner. Hver morgen laver jeg øvelser for min nakke og ryg, træner styrketræning 2-3 gange om ugen og cykler når vejret er til det. Hviler og sover til middag hver dag. Og det sidste nye er, at jeg hver onsdag er i svømmehallen – i varmtvandsbassin og forskellige saunaer.

Så nej, jeg har ikke ændret min livsstil fuldstændig.

Jeg spiser stadig ikke sundt nok, spiser ikke vegansk, jeg bevæger mig ikke nok, kommer ikke ud og gå nok ture i naturen … Men det er ok. En livsstilsændring tager tid. Jeg tror faktisk, at det er de færreste mennesker, der bare lige kan ændre deres livsstil fra den ene dag til den anden. Uanset om man har smerter eller ej, om man har en lidelse eller ej om man er syg eller rask.

Jeg har taget en masse små skridt i den rigtige retning.

Små ændringer, som jeg egentlig er ret stolt over. Jeg er på rette vej og efterhånden vil alle de små skridt blive den livsstilsændring, som jeg ønsker. Jeg skal bare blive ved med at tage et lille skridt af gangen. Være bevidst om de små sejre og anerkende mine små ændringer❤️

Er du bevidst om dine små skridt?

Only registered users can comment.

 1. Hvor er det sejt, at du fandt ud af, at du er på rette vej. At du ikke lod dig knække, men lod din sjæl bestemme tempoet. Og fandt ud af, at det var det, der var på spil. For det er ikke et nederlag eller en fejl at drosle ned eller at give slip. Det er en nødvendighed ❤

  1. Tak Patricia❤️
   Ja, det er vigtigt at stoppe op en gang imellem og huske alle de små ting😘

 2. Meget positiv oplevelse at læse din blog. Godt du ikke lod dig slå ud men at du opdagede at du er på rette vej. Bravo – fortsæt.
  Finn

  1. Tak Finn❤️
   Dejligt du kan lide at læse mine indlæg😊
   Jeg fortsætter med de små skridt. Tror også det blir lidt nemmere nu hvor foråret endelig er på vej☀️

 3. Hej Tina jeg har lige fundet din blog desværre grundet stærke smerter som forhåbentlig ikke bliver kroniske men som her blot 3 uger efter det meldte sig for alvor virker helt uoverskueligt Din blog skal nærlæses i de kommende dage Indlægget her talte så meget til mig tak 🙏🏻

  1. Hej Hanne,
   Tusind tak for din besked 🙏 Jeg er utrolig ked af at, at du er plaget af stærke smerter. Det er så hårdt at være smerteramt – især i starten. Jeg tror og håber på, at du hurtigt vil blive smertefri igen. God bedring og god sommer til dig❤️ og husk at lægge mærke til de små skridt fremad 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *