Sunde bananmuffins med mandler, chokolade og blåbær

Sunde bananmuffins med mandler, chokolade og blåbær

De her bananmuffins smager fantastisk og mætter virkelig godt. Og så er de sunde – ingen raffineret sukker eller mel 😅

Jeg spiser dem de dage, hvor jeg kommer hjem fra arbejde og ikke orker at tænke på middagsmad. Jeg har altid nogle liggende i fryseren og så er det bare i mikroovnen med dem – de smager skønt når de lige er lidt lune 😋

De er også skønne som et lækkert alternativ til en eftermiddagssnack, til morgenbordet i weekenden eller madpakken til ungerne.

Her er min opskrift på sunde bananmuffins med mandler, chokolade og blåbær

Det skal du bruge:

  • 4 modne bananer
  • 4 æg
  • 300 g. mandler (ca 5 dl)
  • 2 dl Kokosmel
  • 1 dl kokosolie
  • 2 tsk. honning
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver.
  • 50 g. chokolade 70%
  • 100 g blåbær (evt frosne)

Sådan gør du:

Start med at blende mandlerne til mel og hæld det i en skål. Hak chokoladen groft og hæld det i en skål.
Skræl bananerne og kom dem i blenderen. Tilsæt æg, kokosolie, honning, vaniljepulver og bagepulver og blend det hele til en ensartet masse. Tilsæt herefter kokosmel og mandelmel mens der røres rundt.
Sluk for blenderen og tilsæt den hakkede mørke chokolade og blåbærrene. Vend dejen forsigtigt rundt med en dejskraber. Sørg for at dejen er ensartet og uden klumper før den kommes i muffinsforme. (Jeg bruger silikoneforme). Fyld formene op til et par mm. under kanten, da de hæver en lille smule under bagningen.

Bages ved 175 grader (varmluft) i ca 15 min.

Der bliver ca 22 muffins. Jeg fylder størstedelen af dem i en tætsluttet bøtte i fryseren, så jeg altid har nogen klar👏🏼

Velbekomme ❤️