Sundhed for krop og sind med kroniske smerter

Sundhed for krop og sind

Sundhed behøver ikke at handle om kost og motion. Jeg ved godt, at det er vigtigt at spise en sund og varieret kost og at dyrke motion. Men sundhed er meget andet end det!

Inden jeg fik kroniske smerter troede jeg, at sundheden var vel forvaret, hvis bare jeg trænede hårdt – i dag er jeg blevet klogere.

Sundhed for mig er Velvære!

At der er balance mellem krop og sind. Det handler om at lytte til kroppen, acceptere den og være god ved sig selv. Gøre ting man bliver glad af og mærke efter – især når man har kroniske smerter.

Måske ved du allerede, hvad din krop har bedst af, men det kan være svært at tage sig sammen og ikke mindst at holde fast. Det ved jeg ALT om. Jeg har perioder hvor jeg nærmest straffer mig selv og min krop og bestemt ikke er god ved mig selv. Men jeg bliver bedre og bedre til at holde fast og gøre de ting der er sunde for mig. Jep … jeg elsker kage – og jeg spiser det også. Og jeg har dage hvor jeg kun ligger på sofaen 😉 men det har jeg lært mig selv, at det også er helt ok – når bare det ikke er hele tiden. Min krop har brug for velvære og jeg kan mærke at det hjælper mod smerterne.

Mere velvære i hverdagen

Hvordan jeg får mere velvære i hverdagen, kan du læse om her. Jeg vil løbende lægge ting op om, hvad der virker for mig. Hvad der mindsker mine smerter. Hvad der er godt for min krop og mit sind. Og det er meget simple ting – for mine smerter medfører at jeg ikke har særlig meget overskud og energi. Men jeg kan tydeligt mærke, at når jeg er god ved mig selv, kommer der mere overskud og energi og så fylder smerterne ikke så meget.

Jeg har truffef et valg om at pleje mig selv.

At være god ved mig selv, ved at tage ansvar og vælge det, der er bedst for mig og min krop. Jeg håber at det også kan hjælpe dig til at være god mod dig selv.